Höjning av Telia tvillingabonemang from 2021-06-01

De medlemmar som har fler än en TV-box i vår gruppanslutning Telia med Digital TV behöver ha ett tvilling abonnemang för att det ska fungera. Kostnaden för tvillingabonnemanget ingår INTE i avgiften för Telia Gruppanslutning (Digital TV, Internet och Fast telefoni) som ni betalar som en del av samfällighetsavgiften, utan den betalar respektive fastighetsägare/medlem separat.

Ni som har denna tjänst idag har fått ett brev från Telia som informerar om att Telia höjer kostnaden för tjänsten tvilling abonnemang den 1:a juni till 129 kr per månad (oavsett hur många TV-boxar man har).

Både Telia och samfällighetens IT-förvaltning rekommenderar att istället för att betala en dyr avgift för tvilling abonnemang samt kostnaden för flera TV-boxar (det ingår bara en ny TV-box i det nya Telia avtalet även om befintliga TV-boxar fortsätter att fungera) att istället använda tjänsten/appen Telia Play som ingår i vår tjänst.

Med Telia play appen i din smartphone eller surfplatta kan du använda din smartphone/platta som “fjärrkontroll” och sedan köper du en Google Chromecast “Puck” eller en Apple TV och kopplar in till din TV (i valfri HDMI port) istället för en TV-box och på så sätt får du samma funktion som en TV-box men till en mindre totalkostnad. Du kan dessutom streama andra tjänster via Google chromecast pucken eller Apple-TV boxen såsom tex. Netflix.

Samfällighetens IT-förvaltning har tagit fram en kort översiktsguide om Telia Play tjänsten/appen som du kan ladda ner nedan: