Telia gruppanslutning/kollektivt avtal – Uppgradering klar

Nu är Telia klar med flytten av samfällighetens Telia kollektivt avtal/gruppanslutning till vårt nya avtal. Det innebär att samtliga fastighetsägare nu har en internet hastighet på 100/100 mbps. Övriga tjänster (TV och Telefoni) är samma som tidigare.
Detta innebär också att varje fastighetsägare kan beställa en uppgradering av sin internet hastighet till 250/250, 500/500 eller 1000/1000 mbps som bekostas av fastighetsägaren själv. OBS! För att Telia skall kunna uppgradera hastigheten så krävs det att fastighetsägaren har den nya routern som delades ut i helgen 15-16/5 samt att man har korrekt kabel (Cat6) ansluten mellan mediakonverteraren och routern. Om man använder den kabeln som följde med den nya routern så har man korrekt kabel. Om man behöver köpa en längre kabel så är det viktigt att den skall vara av typen Cat6 och inte Cat5e då den kabeln bara är godkänd för en maxhastighet på 100 mbps.
Fastighetsägaren får bekosta uppgraderingen av hastigheten själv och mer information finns på vår sida om Internet & TV.

Om man som fastighetsägare vill förbättra täckningen i sin fastighet på de trådlösa nätverket så kan man köpa en Smart Wifi extender som man placerar på tex övervåningen som kraftigt förbättrar täckningen och hastigheten på Internet och TV. Det finns också två stycken nätverksportar i extendern som man tex. kan ansluta en TV-box till.
Fastighetsägaren får bekosta detta själv och mer information finns på vår sida om Internet & TV.

Johan Skånberg
IT-förvaltningen
Finnsta 1 Samfällighetsförening